Pilih negara atau rantau anda.

Close
Masuk Daftar E-mel:Info@infinity-electronic.com
0 Item(s)

Pemproses lengan pertama tentera yang pertama untuk aplikasi hi-rel

Teledyne-e2v - First military-qualified Arm processor for hi-rel applications

LS1046A adalah sebahagian daripada portfolio Layerscape Lengan 64-bit NXP, dengan lengan quad-core 1.8GHz Arm Cortex-A72.

Ia termasuk pecutan pemprosesan paket dan alat berkelajuan tinggi "dan diiktiraf untuk seni bina berprestasi tinggi dan ketumpatan pengiraan yang terkemuka di pasaran," menurut Teledyne. Its> 45,000 CoreMarks pengiraan dipasangkan dengan dual 10Gbit Ethernet, PCIe Gen3 dan SATA Gen3.

Peranti ini juga boleh didapati di Teledyne terkini Modul pengkomputeran 'Qormino', yang termasuk ingatan 4GDR DDR4.


Kemudahan Teledyne e2v's Grenoble mengkhususkan diri dalam penyaringan bahagian untuk persekitaran yang menuntut, dan menjadikan LS1046A tersedia dalam kedua-dua pakej RoHS dan Pb.

Di samping itu, sebagai sebahagian daripada program pengurusan kitaran hayat Semikonduktor Teledyne e2v ('SLiM'), hayat peranti ini boleh disokong selama 15 tahun, atau lebih, untuk mengelakkan masalah usang.

Teledyne e2v mempunyai hubungan rapat dengan NXP - portofolio berkelayakan aeroangkasa dan pertahanannya termasuk pemproses berasaskan PowerPC dari QorIQ P- dan T-Series NXP, serta peranti PowerQUICC.

Kelayakan tentera

"Kami melihat satu trend baru yang berkembang dalam industri aeroangkasa dan pertahanan ke arah produk berasaskan lengan 64bit dengan peranti yang berkelayakan Teledyne e2v dari Siri Layerscape kami pemproses komersil," kata pengurus pemasaran NXP, Altaf Hussain. "Kami percaya pelanggan e2v bukan sahaja memanfaatkan prestasi pengkomputeran peranti ini tetapi juga ekosistem yang menyokong Lengan, mewujudkan kemungkinan baru dalam reka bentuk sistem."

Cip Arsitektur Kuasa terkenal dalam aplikasi rel tinggi. "Pelanggan mungkin beralih kepada penyelesaian berasaskan Lengan atau memulakan perkembangan baru dengan penyelesaian berasaskan Senibina Kuasa yang terbukti dari NXP," kata Teledyne.